به گزارش جام جم آنلاین، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است که مدارس تا بیست و هشتم اسفند به فعالیت ادامه میدهند. در این بین به نظر میرسد حوادث مسمومیت دانشآموزی نیز روندی کاهشی در پیش گرفته است و مانند گذشته استانهای زیادی درگیر این مساله نیستند.
علاوه بر این مسئولان از کشف سرنخهای جدید و دستگیری متهمانی خبر میدهند که در این ماجرا دست داشتهاند.
بررسیهای انجام شده از سوی مسئولان و دستگاههای اطلاعاتی از این حکایت دارد که تعداد استانهایی که این روزها درگیر ماجرای مسمومیت دانش آموزی شدهاند، کاهش قابل توجهی پیدا کرده است.
در جلسه اخیر کمیته حقیقتیاب مجلس نیز که بتازگی تشکیل شد، کارشناسان و مسئولان چنین نظری داشتند.
محمدحسین آصفری، عضو کمیته حقیقتیاب بررسی علت مسمومیت دانش آموزان در این باره به جام جم آنلاین میگوید: یکشنبه گذشته جلسه دوم کمیته حقیقت یاب با حضور دستگاههای مسئول مانند وازت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش و نیروی انتظامی برگزار شد.
او در پاسخ به این پرسش که در خصوص این پرونده چه سرنخهای تازهای به دست آمده است؟ عنوان میکند: حدود یکصد نفر در خصوص مسمومیتهای دانش آموزی دستگیر شدهاند.
آصفری درباره اینکه دستگیر شدگان چه افرادی هستند؟ میگوید: در بین دستگیرشدگان دانشآموزانی نیز وجود دارند که به دلیل شیطنت و هیجان دست به چنین اقداماتی زدهاند. علاوه بر این برخی از دستگیرشدگان نیز افرادی هستند که عضو تشکلهای غیر قانونی آموزش و پرورش بودهاند و اقدام به فیلمبرداری و ارسال این فیلمها برای شبکههای بیگانه میکردهاند.
عضو کمیته حقیقتیاب بررسی علت مسمومیت دانش آموزان درباره دیگر افراد دستگیر شده در این پرونده ادامه میدهد: بخشی از این افراد نیز مربوط به رسانههایی بودهاند که تلاش میکردند با این مساله خبرسازی و جریان سازی کنند. در واقع این افراد با هدف بیاعتمادی مردم نسبت به مسئولان فعالیت میکردهاند و هدفشان این بوده که بگویند نظام کارآمد نیست.
او درباره دستگیری عناصر اصلی این پرونده نیز توضیح میدهد: اقدامات خوبی انجام شده است و نهادهای مسئول به دنبال دستگیری عناصر اصلی هستند.
آصفری درباره دانش آموزان دستگیر شده در جریان این پرونده میگوید: دانش آموزان تذکرات لازم را گرفته و آزاد شدهاند.
حمیدرضا کاظمی، رئیس کمیته حقیقت یاب مسمومیت دانش آموزان نیز تایید میکند که پیگیریهای دستگاههای امنیتی و برخورد با برخی عوامل مسمومیتها سبب شده است که روند آمار مسمومیتهای دانشآموزی کاهشی شود.
آن طور که او توضیح میدهد تعدادی از عوامل ایجاد مسمومیت در بین دانش آموزان شناسایی و دستگیر شدهاند و از طریق این افراد میتوان عاملان اصلی این پرونده را شناسایی کرد.
هنوز علت اصلی مسمومیت دانشآموزان مشخص نشده است. اما بررسیهای مسئولان از این حکایت دارد که در این بین عوامل ایجاد مسمومیتها به دنبال تعطیلی مدارس بودهاند.
عضو کمیته حقیقتیاب بررسی علت مسمومیت دانش آموزان تاکید میکند که تعطیلی مدارس از اهداف عوامل مسمومیت دانش آموزان بوده است.
او درباره هدف عوامل مسمومیت دانش آموزان از تعطیلی مدارس عنوان میکند: آنها قصد داشتند پس از تعطیلی مدارس تعطیلی را به جاهای دیگر نیز بکشانند و تحت عنوان اعتراض مدنی مدیران را ناکارآمد نشان دهند.
عضو کمیته حقیقتیاب بررسی علت مسمومیت دانش آموزان در پاسخ به این پرسش که آیا مادهای که از آن برای مسمومیت دانش آموزان استفاده شده، شناسایی شده است؟ توضیح میدهد: در برخی موارد برای ایجاد مسمومیت از نفتالین استفاده شده است و در برخی موارد دیگر از اسباب بازیهایی مانند بادکنکهای بودار استفاده کردهاند.
او درباره شناسایی نوع سم نیز عنوان میکند: موارد دیگری نیز وجود دارد که کارشناسان وزارت بهداشت هنوز در حال بررسی آنها هستند.
تا چند روز پیش بیشتر استانهای کشور درگیر ماجرای مسمومیت دانش آموزان بودند و برخی مسئولان تعداد استانهای درگیر را 26 استان عنوان میکردند. اما این روزها تعداد استانهای درگیر در این ماجرا کاهش یافته است.
عضو کمیته حقیقتیاب بررسی علت مسمومیت دانش آموزان در این باره توضیح میدهد: بعد از بیانات مقام معظم رهبری دراین خصوص شاهد این هستیم که روند درگیری مدارس کاهشی شده است. برای نمونه تا مدتی پیش 26 استان درگیر این مساله بودند. اما یکشنبه گذشته تعداد استانهای درگیر به 4 استان رسید.
او درباره جدیدترین آمار مسمومیت دانش آموزی نیز میگوید: تا یکشنبه گذشته بیش از 300 مدرسه و حدود 13 هزار دانش آموز درگیر این ماجرا بودهاند.
آصفری درباره تعداد دانش آموزانی که نیاز به بستری پیدا کردهاند نیز عنوان میکند: بیش از 80 دانش آموز در مراکز درمانی بستری شدهاند.
سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت نیز درباره آمار دانش آموزان مسموم شده به عدد 13هزار نفر اشاره میکند و می افزاید: تا یکشنبه گذشته یکصد دانش آموز به خاطر حال نامناسب در مراکز درمانی بستری بودهاند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت